Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z suszonych buraków

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone buraki 100 gram
jajko 4
koperek
śmietana 30% 150 ml
żur 1 szkl
przyprawy
woda 6 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z suszonych buraków

Kroki postępowania

1
Do garnka wsypujemy suszone buraczki, zalewamy je zimną wodą i nastawiamy na gaz
Krok 1 - Barszcz czerwony z suszonych buraków foto
2
Po 10 minutach od zagotowania wlewamy żurek (zakwas) i doprawiamy całość do smaku solą oraz pieprzem
Krok 2 - Barszcz czerwony z suszonych buraków foto
3
Pod koniec gotowania wlewamy zahartowaną śmietankę, mieszamy i gotujemy jeszcze 2 minutki. Zupę wraz z buraczkami nalewamy na talerz.
Krok 3 - Barszcz czerwony z suszonych buraków foto
4
Jajka ugotowane na twardo obieramy i kroimy w kostkę – posypujemy nimi barszcz, na koniec dekorujemy zupę drobno posiekanym koperkiem i podajemy.
Krok 4 - Barszcz czerwony z suszonych buraków foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 25.04.2012 22:05
smaczny
MAR3STA 20.03.2012 09:01
chętnie wypróbuję
aginaa 18.03.2012 20:27
pyszniutka
Sroczka 18.03.2012 19:31
Takiego jeszcze nie jadłam, ale z chęcią bym spróbowała.
gosia47-47 18.03.2012 16:53
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak