Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane kiełkami i papryką

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełki rzodkiewki
kiełki sojowe
majonez do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona
jajko ugotowane na twardo 3
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane kiełkami i papryką

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i wydłubujemy żółtko do miseczki. Kiełki opłukujemy i kroimy w drobną kostkę, podobnie w kostkę kroimy kawałek papryki.
Krok 1 - Jajka faszerowane kiełkami i papryką foto
2
Wszystko wkładamy do miseczki i ucieramy razem z majonezem, dodając pieprzu i soli do smaku.
Krok 2 - Jajka faszerowane kiełkami i papryką foto
3
Wykłady farsz do jajek, dekorujemy kiełkami i papryką, a następnie posypujemy ostrą papryką w proszku.
Smacznego :)
Krok 3 - Jajka faszerowane kiełkami i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 05.04.2014 18:16
super jajka :)
malaczarna23 01.10.2012 12:03
pyszne jajeczka
Małgosia6 01.10.2012 09:54
super śniadanko
Iwusia 12.08.2012 23:14
smakowite jajka
Anio?eczek 04.05.2012 19:24
samo zdrowie!
IrenaM 23.04.2012 22:24
fajne jajeczka na wiosnę
Mati13 14.04.2012 17:43
świetne są te jajka
jozefinach 10.04.2012 10:26
Pyszności.
Aneta41 20.03.2012 18:48
fajne
Ada-Gaba 18.03.2012 14:42
super i jak ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak