Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po wiejsku

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 8
marchewki 3
ogórki kiszone 3
cebule 2
olej 4 łyżki
Zalewa:
woda 1 szklanka
ocet 1/3 szklanki
cukier 3 łyżeczki
sól
ziele angielskie 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po wiejsku

Filety śledziowe namoczyć w wodzie przez noc. Następnie pokroić je w kwadraty o boku ok. 3 cm. Pokrojone śledzie włożyć do miski. Na tarce o małych oczkach zetrzeć obraną marchewkę, a na dużych oczkach ogórka kiszonego. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Dodać olej i wymieszać razem ze śledziami. Przygotować zalewę, mieszając wszystkie jej składniki. Śledzie włożyć do dużego słoja, dodać liść laurowy i ziele angielskie, po czym zalać przestudzoną zalewą. Najlepiej smakują po ok. 2 dobach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak