Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag
pomarańcze 4 szt
białe wino 700 ml
miód 1 łyżka
cytryna 1 szt
sok pomarańczowy 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomarańczowa

Ryż ugotować. Zagotować sok pomarańczowy z miodem. Dodać sok z cytryny i 2 pomarańczy. Dolać wino. Gotować 5 min. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/4 szklanki wody i wlać do zupy. Po zagotowaniu zestawić z ognia. Resztę pomarańczy dokładnie obrać. Włożyć do zupy w kawałkach. Rozlać do 4 miseczek. Podawać z ryżem. Można dodać rodzynek, jak ktoś lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 07.04.2012 17:39
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak