Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki wieprzowo-orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 20 dag
jajko 2 szt
sól do smaku
mąka
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
orzechy włoskie 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki wieprzowo-orzechowe

Zmielone orzechy włoskie, mięso mielone i jajko łączymy ze sobą. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy odrobinę bułki tartej. Całość wyrabiamy na jednolitą masę, o konsystencji jak na tradycyjne kotlety mielone (w razie potrzeby dodajemy więcej bułki tartej). Formujemy małe klopsiki, obtaczamy je w mące i smażymy na gorącym oleju. Polecam je jako przekąska lub składniki do koreczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 23.10.2013 10:19
interesujący pomysł, ciekawi mnie ich smak
Magdalena1110 10.04.2012 20:17
coś nowego
Ania67 18.03.2012 23:28
extra
Nalesnik 18.03.2012 16:47
pomysłowy jest ten przepis! ciekawy jestem jak te klopsiki smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak