Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 gram
jajko 3 szt
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy

Opłukane mięso ponacinać na małe kawałki, następnie rozbić wg własnego uznania, gotowe kawałki posypać solą oraz pieprzem do smaku. Do pół talerzyka wbić jajka roztrzepać trzepaczką z dodatkiem soli, namoczyć każdy kawałek mięsa, następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą rumiane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 01.09.2012 09:58
tradycyjnie najlepsze
Anka1 25.06.2012 14:16
pycha:D
olkaaa 28.05.2012 07:37
już dawno nie robiłam ;/
Margo1 23.04.2012 07:14
pyszny
Margo1 23.04.2012 07:14
pyszny
Anka1 25.03.2012 11:08
bardzo lubię :D
Reda 22.03.2012 08:07
lubie takie szybkie
LuKaSz4761 19.03.2012 09:30
Uwielbiam
wazka 18.03.2012 12:48
Taki lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak