Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa brukselkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 50 dag
czosnek 2 ząbki
włoszczyzna 40 dag
kapusta włoska 30 dag
bruselka 20 dag
ziemniaki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zupa brukselkowa

Mięso opłukać, pokroić w kostkę i zalać 2 litrami wody. Dodać czosnek i cebulę pokrojone w kostkę. Gotować 2 godziny. Na pół godziny przed końcem dołożyć włoszczyznę. Gotową zupę przecedzić. Całość przyprawić do smaku. Gotową zupę podawać można z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak