Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z czosnkiem i ostra papryczką-czyli aglio-olio-peperoncino

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
papryczka chilli do smaku
oliwa 2-4 łyżki
sól do smaku
makaron spaghetti 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z czosnkiem i ostra papryczką-czyli aglio-olio-peperoncino

Makaron wrzucić do osolonej wody i postępować w/g zaleceń. Na patelni rozgrzać ok.4 łyżki oliwy z oliwek,wrzucić drobniutko posiekany lub roztarty czosnek,kawałeczek pokrojonej papryczki i lekko podsmażyć.Nie powinno się przypalić czosnku,gdyż staję się on gorzki. Można dodać trochę wody z makaronu,Odcedzony makaron wrzucić na patelnię i wszystko dokładnie wymieszać. Można dodać 2 łyżki świeżej oliwy,bo tak naprawdę ten makaron powinien pływać w oliwie.Wyłożyć na talerze i posypać obficie zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.08.2014 21:05
szybko i smacznie
agunesu 18.03.2012 14:15
lubie takie, pikante i sycace
treonina 18.03.2012 13:04
prosta i pewnie bardzo smaczna potrawa
Ewaaa 18.03.2012 00:11
szybkie, proste i efektowne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak