Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porcje pstrąga zapiekane pod chrzanową pierzynką

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 sztuka
chrzan tarty 0,5 słoika
cytryna 1/2 sztuki
sól do smaku
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Porcje pstrąga zapiekane pod chrzanową pierzynką

Kroki postępowania

1
Pstrąga po oczyszczeniu i umyciu kroimy na porcje, po czym oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Odkładamy na 30 minut.
Krok 1 - Porcje pstrąga zapiekane pod chrzanową pierzynką foto
2
Następnie skrapiamy go sokiem z cytryny. Na folii aluminiowej układamy plasterek cytryny, na cytrynę pstrąga.
Krok 2 - Porcje pstrąga zapiekane pod chrzanową pierzynką foto
3
Rybę smarujemy tartym chrzanem.
Krok 3 - Porcje pstrąga zapiekane pod chrzanową pierzynką foto
4
Następnie zawijamy ją w folię aluminiową. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut, zmniejszamy temperaturę i zapiekamy jeszcze 15- 20 minut.
Krok 4 - Porcje pstrąga zapiekane pod chrzanową pierzynką foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Porcje pstrąga zapiekane pod chrzanową pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 17.08.2013 23:26
pyszny pstrąg
Seba 17.08.2013 12:26
smaczna rybka
Wafelek2601 11.06.2013 22:57
Bardzo lubię pstrąga
IKrakowianka 01.02.2013 21:07
super smak
Iwusia 24.07.2012 23:18
wygląda bardzo smacznie
Katarzyna/kate1980 08.06.2012 23:23
ślicznie wygląda
paulisia_elk 19.03.2012 11:59
pstrąg jest pycha
suzana 18.03.2012 09:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak