Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone karasie wg Ilony

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
sól do smaku
sok z cytryny 3 łyżeczki
natka pietruszki 1 szklanka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki
karaś kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone karasie wg Ilony

Kroki postępowania

1
Karasie po oczyszczeniu i wymoczeniu w zimnej wodzie oprószamy solą, pieprzem oraz mieszanką przypraw do ryb.
Krok 1 - Pieczone karasie wg Ilony foto
2
Wnętrze każdej z ryb wypełniamy posiekaną natką pietruszki.
Krok 2 - Pieczone karasie wg Ilony foto
3
Ryby układamy na folii aluminiowej, przykrywamy wiórkami masła. Skrapiamy sokiem z cytryny i zawijamy w folię aluminiową.
Krok 3 - Pieczone karasie wg Ilony foto
4
Tak przygotowane ryby układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Pieczone karasie wg Ilony foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Pieczone karasie wg Ilony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

28.08.2013 19:07
bzdura. 180 stopni, 40 minut i folia, z karasia robi sie miazga... ale smak spoko
czekoladka_m 25.06.2013 11:49
wspaniale wyglądają!
IKrakowianka 21.08.2012 14:34
To musi być dobre
Katarzyna/kate1980 27.03.2012 21:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak