Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak faszerowany mrożonymi warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1 kg
jajko 2 szt
mrożona mieszanka warzywna 1 opakowanie
musztarda 1 łyżka
cebula 1 szt
olej
sól
pieprz
bułka czerstwa 4 kromki
śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak faszerowany mrożonymi warzywami

KURCZAKA DOKŁADNIE PŁUCZEMY, OSUSZAMY I NACIERAMY SOLĄ I PIEPRZEM W ŚRODKU I NA ZEWNĄTRZ. ODSTAWIAMY NA GODZINĘ W CHŁODNE MIEJSCE.JAJKA WBIJAMY DO MISKI, DODAJEMY ŚMIETANĘ I MUSZTARDĘ . DOKŁADNIE MIESZAMY.ROBIMY FARSZ: MIESZANKĘ WARZYWNĄ ROZMRAŻAMY OSĄCZAMY Z WODY NA SICIE.CEBULĘ DROBNO SIEKAMY.Z KROMEK BUŁEK ODKRAWAMY SKÓRKĘ MIĄŻSZ KROIMY W NIEWIELKĄ KOSTKĘ. DO MASY JAJECZNO ŚMIETANKOWEJ DODAJEMY OSĄCZONĄ MIESZANKĘ WARZYWNĄ, CEBULĘ I BUŁKĘ ORAZ NIECO SOLI I PIEPRZU DO SMAKU I DOKŁADNIE MIESZAMY. KURCZAKA NADZIEWAMY FARSZEM ZSZYWAMY NICIĄ. UKŁADAMY W WYSMAROWANEJ OLEJEM BRYTFANIE I PIECZEMY OK.1,5 GODZ. W TEMP. 200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 31.05.2012 23:02
super
Damian10 17.05.2012 14:17
dobre
wojr63 27.04.2012 23:40
może być dobry
SmacznaPyza 17.03.2012 22:36
lepiej faszerować wyluzowanego kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak