Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajko po benedyktynsku z bekonem na mufince

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
szpinak świeży
bułka 1
bekon 2 plastry
masło
ser żółty 1 plaster
majonez tradycyjny

Przepis i sposób przygotowania na: jajko po benedyktynsku z bekonem na mufince

Zagotuj wode. Wlej ocet i powoli wbij jajko. Gotuj w zaleznosci od upodoban od 3min do 6min.
W miedzy czasie usmaz bekon. Bulke mufinke (jesli trudne do zdobycia uzyj jakakolwiek inna miekka bulke)przekroj na pol i opiecz w tosterze. Posmaruj maslem, poloz ser zolty, kilka listkow swiezego szpinaku i bekon. Na koniec poloz jajko i posmaruj majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 23.05.2012 10:10
Brzmi ciekawie. Z chęcią zjadłabym takie śniadanko.
Andysz 01.05.2012 21:47
pyszności:)
eli82 10.04.2012 09:51
super
caralajna 02.04.2012 07:45
fantastyczna kanapka :)
freekate 18.03.2012 08:10
apetyczna klasyka
Agiatis 17.03.2012 21:35
jajko ugotowane w ten sposób, jest najzdrowsze - podoba mi się Twój przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak