Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe w sosie serowym

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 6 sztuk
szynka wędzona 6 plastrów
ser żółty 6 plastrów
śmietanka 200 mililitrów
serek topiony śmietankowy 200 gram
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
bulion drobiowy 500 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe w sosie serowym

Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, przyprawić solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Na każdym rozbitym kotlecie ułożyć po plastrze szynki i sera, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Bulion zagotować. Serek topiony rozgnieść i wlać odrobinę gorącego rosołu, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia serka. Wlać do gotującego się bulionu i trzepaczką rozmieszać, tak by powstał gładki sos. Dodać śmietankę 18%. Doprawić czosnkiem, białym pieprzem i ewentualnie solą. Gotowym sosem zalać roladki. Wstawić do gorącego piekarnika, piec ok. 30-40 w temperaturze ok. 200 ° C. Podawać z ziemniaczkami z wody lub ryżem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 01.06.2013 18:04
na pewno pyszne
agogo2 01.07.2012 23:21
polecam
ajres 03.06.2012 23:12
super
Adamorek 24.05.2012 23:06
smakowite
Ewaaa 18.03.2012 00:10
bardzo fajny przepis, podoba mi się też sposób podania :)
foczka-ks 17.03.2012 23:54
uwielbiam
foczka-ks 17.03.2012 23:54
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak