Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto francuskie ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szpinak mrożony 50 dag
masło 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
ser ricotta 20 dag
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto francuskie ze szpinakiem

Ciasto rozmroź,rozwałkuj.Szpinak rozmroź na patelni.Dodaj masło i czosnek podduś go.Dodaj ser,wymieszaj,przypraw.Ciastem wyłóż dno i boki tortownicy.Wyłóż na nie szpinak,po środku zrób wgłębienie i wbij w nie jajko.Przykryj ciastem,posmaruj żółtkiem.Piecz 25minut w temp.220stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

potri20 03.04.2012 15:31
Rewelka:)
jolanta19 18.03.2012 10:54
może być dobre
staropolanka5 17.03.2012 23:58
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak