Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa w słoiku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 65 dag
słonina 10 dag
boczek wędzony 20 dag
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuka
przyprawa do potraw Kucharek 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa w słoiku

Zmielić dwa razy słoninę i boczek z cebulką. Następnie roztopić składniki w rondlu, potem dodać grubo zmielone mięso z czosnkiem. Dodać przyprawy i przełożyć do słoika. Dokładnie zakręcone słoiki gotować przez 30 minut w garnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta34 01.06.2012 19:05
uwielbiam
mirosława4 11.05.2012 19:33
ciekawy przepis lubię kiełbasę ze słoika ale ten przepis jakiś ...?
Urszula5 21.03.2012 23:01
mam nadzieję, że kiełbasa z tego przepisu równie posmakuje
misia53 17.03.2012 23:54
kiedyś jadłam takie coś, ale to było normalne mięso na kiełbasę , taki farsz i gotowało się w słoiku dość długo ...pyszne to było...
foczka-ks 17.03.2012 23:54
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak