Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie tradycyjne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki
mąka ziemniaczana
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie tradycyjne

Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę (lub ugniatamy je tłuczkiem), tak aby nie było grudek. Ziemniaki wykładamy w jakimś pojemniku (miska, garnek itp.) i dzielimy je na 4 części rysując sobie na nich krzyżyk. 1/4 ziemniaków wyjmujemy w to miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną (tą część ziemniaków, którą wyjęliśmy dokładamy do pozostałych części. Wszystko razem ugniatamy i formujemy kuleczki i palcem robimy dziurke. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 21.03.2012 18:15
aż zrobiła mi się ochota na takie kluseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak