Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybki do zup itp.

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kozaki 30 dag
prawidziwki 30 dag
podgrzybki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki do zup itp.

GRzyby wymienione, zreszta i inne oprócz maślaków, czy trujących hehehe musimy wyczyścic z brudy, ugliwek it.
Za pomocą noże obicnamy końcóweczki ich trzonu. Obieramy je z ich a'la skóki i kroimy w paski. Suszymy na specjalnej siatce w piekarniku. Temperatura tak około 60-70 stopni. przez okres około godzin 4. Wszytsko zależy od tego w jak grube paaski grzyby pokroimy.

Tutaj przepisie ilośc grzybów jest rzecz jasna niezalezna, suszymy każdą ilość. Świetne później do zup, bigosu itp dań.

Grzybki najlepiej zbierać samemu, ja tak robie, fajna rozywka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 13.07.2013 18:24
uwielbiam grzybki
dianix 31.03.2013 22:30
tam jeszcze mam
mic 31.01.2013 23:19
dlatego tzreba ich duzoo zbierac;]
mic 31.01.2013 23:19
dlatego tzreba ich duzoo zbierac;]
MagdaXXX 31.01.2013 15:37
uwielbiam grzybki
ronald88 26.04.2012 14:46
pycha
parysek10 21.03.2012 14:57
Bardzo lubię grzybobrania, więc później mam zapas grzybów na cały rok.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak