Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście kukurydziano-orzechowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrupki kukurydziane orzechowe 150 gram
mąka kukurydziana 3 łyżki
jajko 2 sztuki
mleko 1/2 szklanki
olej do smażenia
parówki 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście kukurydziano-orzechowym

Parówki obrać z foli.Po obraniu kroimy w plasterki średniej grubości.Chrupki kukurydziane o smaku orzechowym miksujemy razem z 3 stołowymi stołowymi łyżkami mąki kukurydzianej i mlekiem.Po zmiksowaniu zawartość przekładamy do miseczki. Jajko w osobnej miseczce rozbełtać.Plasterki parówki moczymy w rozbełtanym jajku, następnie w cieście kukurydzianym.Tak przygotowane plasterki smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron.Po usmażeniu w celu odsączenia z tłuszczu wykładamy na papierowy ręcznik.Smażoną parówkę w cieście możemy podawać z ziemniakami pure i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 29.12.2012 22:30
ciekawe to ;)
fictor123 03.07.2012 07:29
super
Anna152 31.05.2012 06:51
fajne
Dorian 17.05.2012 20:17
pycha
olkaaa 17.03.2012 19:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak