Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mufinki mocno czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 220 gram
cukier 100 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 2 szt
kakao 3 łyżki
czekolada gorzka 100 g
rodzynki 1 garść
mleko 150 ml
masło 50 g
sól 1 szczypta
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mufinki mocno czekoladowe

Roboty z nimi jest wybitnie mało :) Wystarczy wszystkie składniki, poza czekoladą i rodzynkami, wymieszać ze sobą za pomocą miksera na gładziutką masę (masło należy wcześniej roztopić i przestudzić). Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki (ja każdą kostkę dzielę na 4 części). Dodajemy czekoladę i rodzynki do masy. Masę wykładamy do papilotek, napełniając je do 2/3 wysokości. Muffiny pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 10.08.2012 09:09
już wypróbowałam:) są pyszne, pięknie wyrosły
Ankha 31.05.2012 06:56
Do kawki w sam raz:)
Jastinka 03.04.2012 23:07
świetne
ziutula
ziutula 26.03.2012 22:48
lubie mocno ciemne ciasta...
IKrakowianka 18.03.2012 22:36
aż chce się sięgnąć po takie łakocie :)
Dorian 18.03.2012 10:24
slicznosci
agnieszka137 17.03.2012 22:33
wspaniałe, takie jak lubię:)
Renia1 17.03.2012 20:35
pieknie wyrosły! trudno by sie powstrzymac przed porwaniem jednego :)
zdzislawa2 17.03.2012 15:06
piękne
anja3107 17.03.2012 14:35
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak