Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron razowy w brokułowej chmurce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron pełnoziarnisty 300 gram
brokuł 1 szt
śmietana 2 szklanki
masło 3 łyżki
parmezan starty 1 szklanka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron razowy w brokułowej chmurce

Makaron gotujemy al dente. Brokuł po umyciu dzelimy na różyczki , po czym gotujemy w osolonym wrzątku około 8 minut. Na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy do niego stopniowo śmietanę i większą część startego sera. (Pozostawiamy odrobię do posypania wierzchu potrawy). POdgrzewamy sos , cały czas mieszając, aż będzie miał jednolitą konsystencję. Uwaga! NIe dopuszczamy do wrzenia! Do sosu wrzucamy różyczki brokuła. Solimy, jeśli jest taka potrzeba. Mieszamy sos z makaronem. Posypujemy pozostałym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 21.03.2012 07:34
ja również- pyszności
Renia1 17.03.2012 20:37
100 % moje smaczki, moglabym takie danie jeść non stop
zdzislawa2 17.03.2012 15:07
super obiadek
agunesu 17.03.2012 13:23
mniaaam uwielbiam brokuly:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak