Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica curry czyli po indyjsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt/os
masło 1 łyżka
cebula biała 1 duża
pomidor 1 duży
kolendra świeża
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli wg uznania
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica curry czyli po indyjsku

Kroki postępowania

1
Na maśle podsmażamy cebulę. Gdy lekko zbrązowieje dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora bez skórki.
Krok 1 - Jajecznica curry czyli po indyjsku foto
2
Gdy pomidor się podsmaży dodajemy wszystkie przyprawy. Wszystko razem smażymy ok 2min.
Garam masala to mieszanka: Kolendry, kminu rzymskiego, imbiru, cynamonu, kardamonu, pieprzu, goździków, liścia laurowego oraz ziela angielskiego.
Krok 2 - Jajecznica curry czyli po indyjsku foto
3
Następnie dodajemy rozbełtane jajka i kolendrę (ja akurat miałam mrożoną). Cały czas mieszamy.
Krok 3 - Jajecznica curry czyli po indyjsku foto
4
Można podawać z pieczywem lub z chlebem indyjskim typu naan lub ciabatti.
Krok 4 - Jajecznica curry czyli po indyjsku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 10.12.2012 18:56
pomysł połączenia tak znanej nam Polakom jajecznicy z orientalną kuchnią jest godny uwagi
Barbara/zuza22_85 01.10.2012 09:24
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak