Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złota rybka dla niejadka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaczki 4 szt
masło 1 łyżka
sól
liwki czarne 5 szt
por
pomidor
koperek
marchewka
ogórek

Przepis i sposób przygotowania na: Złota rybka dla niejadka

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie .Po ugotowaniu odcedzamy i dusimy z masełkiem . Z takich ziemniaczków przygotowujemy kształt ryby . Następnie robimy łuski z pokrojonych w plasterki i na pół czarnych oliwek . Skrzela ryby robimy z pomidorka . Ogon i płetwy zdobimy cieniutko pokrojonym porem .Oko robimy z ogórka . Uśmiech z marchewki . Ozdabiamy koperkiem i robimy bańki powietrza z oliwki i sera mozzzarella.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 17.03.2012 17:37
wygląda super
Justyna37 17.03.2012 07:39
mniam
iwa643 17.03.2012 06:32
dla niejadków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak