Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 750 gram
twaróg 250 gram
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
mąka 400 gram
żółtko jajek 2 szt
olej 1 łyżka
sól
pieprz
woda letnia 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Ziemniaki i twaróg zmielić. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Połączyć z twarogiem i ziemniakami. Doprawić solą i pieprzem (wg uznania). Z maki, żółtek, wody i odrobiny soli wyrobić ciasto. Następnie cienko je rozwałkować i dużą szklanką wycinać kółka. Na każde nakładać po łyżeczce farszu i sklejać brzegi bardzo dokładnie. Gotować w dużej ilości osolonej wrzącej wody z odrobiną oleju, aż wypłyną na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 04.06.2012 09:17
bardzo lubię :-)
Robert10 10.04.2012 17:25
pychotka
Dorian 29.03.2012 08:02
domowe najlepsze
cooleczka 22.03.2012 23:02
moje ulubione
Justyna Jussstiii 20.03.2012 08:28
super
halina17 17.03.2012 20:13
uwielbiam pierogi
Justyna37 17.03.2012 07:38
uwielbiam
ziutula
ziutula 17.03.2012 01:54
coś dla mnie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak