Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot porzeczkowo- jagodowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z porzeczki 250 ml
jagody 1,5 szklanki
jabłko 1 sztuka
woda 2 litry
cukier do smaku
cytryna 1 plasterek

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot porzeczkowo- jagodowy

Do przygotowaniu kompotu użyłam soku z porzeczek, który był produktem ubocznym powstałym podczas przygotowywania dżemów. Wodę zagotowujemy z sokiem z porzeczek. Następnie dodamy jagody. Użyłam mrożonych, ale w sezonie są jak najbardziej wskazane świeże, chociaż najlepsze chyba są te dobrze dojrzałe. Do kompotu dodajemy pokrojone jabłko. Jabłka nie obieram ze skórki. Dorzucamy plasterek cytryny. Kompot do smaku słodzimy. Ja musiałam posłodzić, ponieważ sok porzeczkowy okazał się bardzo kwaśny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.11.2013 14:04
smaczny kompocik
IKrakowianka 07.11.2013 21:43
bardzo smaczny
RenataZ-et 17.07.2013 23:16
mniammm, ale pyszny domowy kompot
forgielka 20.03.2012 14:12
mniamniuśny
dwa pokoje z kuchnią 18.03.2012 07:58
pyszności- zapachniało latem!
novita26 17.03.2012 19:02
super
novita26 17.03.2012 19:02
super
treonina 17.03.2012 13:00
jak dla mnie świetne połączenie owoców :-)
Justyna37 17.03.2012 07:38
lubię takie kompoty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak