Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z Czosnkiem i Skórką Cytrynową

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kulka
czosnek 3 duże ząbki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
skórka cytrynowa 1 łyżeczka startej
DODATKOWO:
rękaw do pieczenia
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z Czosnkiem i Skórką Cytrynową

Umytą i osuszoną szynkę natrzeć oliwą ze skórką cytrynową i zmiażdżonym czosnkiem. Posolić ,popieprzyć i odstawić do lodówki na kilka godzin. Mięso posypać pietruszką ,włożyć do rękawa ,podlać niepełną szklanką wody ,rękaw zawiązać i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w 175 stopniach przez ok. dwie godzinki.Mięso pokroić w plasterki i polać zredukowanym sosem wytworzonym podczas pieczenia się szynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 11.10.2012 09:10
super
Natalia40 08.05.2012 19:50
kusząca
PaniMISIOWA 25.04.2012 20:33
aromatyczna
motyl 18.03.2012 18:22
super
treonina 17.03.2012 12:59
coś wspaniałego!
smakowita 17.03.2012 12:51
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak