Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 50 dag
jabłka 4
olej
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z jabłkami

Jabłka obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki. Wątróbkę pokroić w większą kostkę oprószyć mąką i smażyć na gorącym oleju. doprawić do smaku. na oddzielnej patelni usmażyć jabłka. I dodać je do wątróbek. Dodać masło i trochę wody i dusić na małym ogniu ok. 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 16.02.2012 21:11
pychotka dzis robilam na koalcje
Adamorek 22.11.2011 22:14
ekstra
Karolcia12 02.02.2011 18:49
smaczna ta wątróbka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak