Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto do pizzy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
woda letnia 1 szklanka
olej 3 łyżki
drożdże 25 gram
sól szczypta
cukier drobny szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto do pizzy

Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy do niej letnią wodę, olej, rozdrobnione drożdże, sól i cukier. Następnie łączymy składniki wyrabiając jednolitą masę. Należy wyrabiać ciasto do czasu aż nie będzie żadnych grudek, a ciasto będzie miało gładką konsystencję. Tak przygotowane ciasto odkładamy na misce w ciepłe miejsce i przykrywamy czystą ściereczką. Gdy ciasto wyrośnie, ponownie je "ugniatamy", czynność tą powtarzamy kilkakrotnie (3-4 razy). Gotowe ciasto rozkładamy równomiernie na blaszce, rozkładamy na nim pozostałe składniki pizzy i pieczemy przez 20 minut w temp 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.03.2013 19:35
bardzo przydatny przepis
olkaaa 29.05.2012 08:21
robię podobne
Piotr24 25.03.2012 20:09
robię podobnie
jolanta19 18.03.2012 10:58
podobne robię dodaję jeszcze łyżeczkę przyprawy do pizzy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak