Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowa Rolada z Nadzieniem Orzechowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 450 gram
masło 125 gram
jajko 3 małe
drożdże 3 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
mleko 1 pełna szklanka
Nadzienie:
orzechy włoskie 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier drobny 3 łyżki
olej 2 łyżki
Polewa:
cukier puder 1 szklanka
sok pomarańczowy 1/2 wyciśnięty z pół pomarańczy
skórka pomarańczowa kandyzowana

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowa Rolada z Nadzieniem Orzechowym

W ciepłym mleku z cukrem rozpuścić drożdże i wlać do przesianej maki.Dodać stopione masło ,cukier waniliowy ,jajka i dokładnie wyrobić na jednolite ciasto.Okryć ściereczką i odstawić na pół godziny. Rozwałkować na prostokąt o najdłuższym boku ok. 30 cm . Orzechy rozdrobnić ,wymieszać z cukrami i olejem. Nadzienie rozłożyć równo na całym cieście.Ciasto zrolować i przełożyć na blaszkę z papierem do pieczenia. Zostawiamy na 10-15 minut i pieczemy ok. 25 minut 1 160 stopniach .Sok z pomarańczy doprowadzić do wrzenia i utrzeć z cukrem pudrem. Upieczone ciasto polać lukrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 28.08.2012 08:11
pychotka
PaniMISIOWA 26.04.2012 21:08
z chęcią bym się skusuła
jola1508 29.03.2012 21:56
przepysznie wygląda!
agnieszka214 26.03.2012 09:43
lubie bardzo
Anulka75
Anulka75 17.03.2012 18:17
ładna
motyl 17.03.2012 18:08
smaczna rolada
Katarzyna59 17.03.2012 15:09
extra
smakowita 17.03.2012 12:50
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
iziona 17.03.2012 07:47
Wygląda niesamowicie, pięknie zwinieta
Piotr24 16.03.2012 20:27
drożdżowa i do tego z orzechami! jak dla mnie bomba :)
Paweł10 16.03.2012 20:08
aż nie wierze, żę to drożdżowa :-) wygląda wyśmienicie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak