Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitury z czarnych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,4 kg
woda 0,5 litra
porzeczki czarne 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitury z czarnych porzeczek

Porzeczki oczyścić z szypułek, umyć, osączyć. Zagotować wodę z cukrem. Na gorący syrop wrzucać partiami porzeczki, a gdy wszystkie się zanurzą, odstawić na 2-3 godziny. porzeczki w syropie doprowadzić wolno do wrzenia, wystudzić. proces powtórzyć 2-3 razy. W czasie studzenia zbierać z powierzchni wytworzona pianę. Gorące konfitury przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ziabela 11.07.2011 11:51
hmmm może dzisiaj zobie mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak