Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
olej do smażenia 2 łyżki
panga 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w panierce

fileta solimy z obu stron i odstawiamy na kilkanaście minut. W tym czasie w głębokim talerzu rozkłócamy jajko, na duży płytki talerz wsypujemy bułkę tartą. Panierujemy fileta bułka- jajko - bułka. Smażymy na rozgrzanym oleju po 10 minut z każdej strony.
Do pangi dodałam oprócz frytek smażone pomidory. Pomidora pokroiłam w plasterki, oprószyłam pieprzem, panierowałam w taki sam sposób jak pangę i zaczęłam smażyć momencie gdy przewracałam pangę na drugą stronę. Bardzo smaczny dodatek nie tylko do ryb:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 02.10.2012 14:49
Same dobrości :)
eeee 04.06.2012 10:35
Ja niestety należe do tych osób co czuja w rybie zapachy smaki z Wody i zadko jem ryb :) chyba że morską która uwielbiam
V_kuchareczka 09.05.2012 19:24
Bardzo apetycznie wygląda
Dorian 29.03.2012 08:06
pysznie wyglada
Agiatis 18.03.2012 09:04
panga jest bardzo smaczna, tylko osobiście wolę tą białą od różowej
leonkot 18.03.2012 09:01
nie rozumiem, dlaczego niektórzy tak narzekają na pangę, przecież, ja też często ją smażę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak