Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z czerwonymi burakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 1 sztuka
marchew 2 sztuki
cebula 2 sztuki
buraki 20 dag
kapusta biała 30 dag
smalec 2 łyżki
koncenrat barszczu czerwonego 2 łyżki
szczypiorek posiekany 2 łyżki
ziele angielskie
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z czerwonymi burakami

Oczyszczone seler, cebule i marchew zalać wodą, dodać pieprz i ziele angielskie, osolić i ugotować wywar. kapustę poszatkować, poddusić w smalcu i wrzucić do przecedzonego wywaru razem z obranymi burakami, utartymi na tarce jarzynowej. ugotować do miękkości, przyprawić koncentratem barszczu i octem winnym lub sokiem z cytryny. posypać posiekanym szczypiorkiem. podawać z dosmażonymi ziemniakami, które także można posypać szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak