Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z salami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt
cebula biała 1 szt
pomidor 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
salami 3 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z salami

Pomidora myjemy i kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Plasterki salami kroimy na mniejsze kawałki. Na patelnię z olejem kładziemy salami-podsmażamy. Dokładamy cebulę, dodajemy troszkę wody-dusimy do miękkości. Dodajemy pomidora i przyprawy. Chwilę smażymy. Wbijamy jajka. Mieszamy. Smażymy.
Smaczności

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 19.03.2012 17:48
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak