Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie na bociany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 5 sztuk
ziemniaki 20 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie na bociany

Ziemniaki obieramy, płuczemy pod wodą. Następnie za pomoca tartki ścieramy ja na tych malutkich oczakch. Dodajemy tak samo startą cebulę- sztuk 4. Na petelnie wykładamy smalec , na rozgzran wrzucamy obraną i pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy do niej starte ziemniaki z cebulą i smażymy. Smażymy w celu takim aby mianowicie ziemniaki posiadajace swój smak surowy go straciły. Doprawiamy solą i pieprzem, pieprzu troche wiecej by miały intensywniejszy smak.

Polecam, tanie a obiad pyszny wychodzi gdy stworzy się BOCIANY:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 06.01.2013 21:54
dla mnie nazwa intrygująca(jak z tego stworzyć BOCIANY)???
Ela15 30.07.2012 20:21
coś nowego
dianix 13.04.2012 20:18
Wypróbuj:)
Aneta41 13.04.2012 14:54
pierwsze słyszę;)
dianix 16.03.2012 19:53
hhehe nie, wiesz tak nosi nazwe ta potrawa jako całośc:)
treonina 16.03.2012 17:21
bociany to jakaś szczególna nazwa na zachodzące na patelni zjawisko? :D bo niestety nie zrozumiałam :P ale nazwa przyciągająca uwagę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak