Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z udźca indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 2 sztuki
kiełbasa śląska 10 dkg
czosnek 3 ząbki
bazylia świeża 10 listków
kolendra świeża 1/2 garści
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat wg uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z udźca indyka

Kroki postępowania

1
Czosnek posiekać. Dodać do niego pokrojoną w kostkę kiełbasę i posiekane zioła, wymieszać.
Krok 1 - Roladki z udźca indyka foto
2
Z indyczych udek (górna część) usunąć kości. Mięso lekko poprzekrajać tak, żeby utworzyć duże płaty.
Krok 2 - Roladki z udźca indyka foto
3
Mięso oprószyć solą i pieprzem. Na mięsie rozłożyć nadzienie z kiełbasą i ziołami.
Krok 3 - Roladki z udźca indyka foto
4
Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami, kłaść na rozgrzany olej i obficie posypać z każdej strony przyprawą do indyka.
Krok 4 - Roladki z udźca indyka foto
5
Mięso zrumienić z każdej strony, zalać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby dolewać więcej wody.
Krok 5 - Roladki z udźca indyka foto
6
Jak mięso będzie już miękkie, odparować resztę wody i ponownie je zrumienić. Roladki podzielić na porcje.
Krok 6 - Roladki z udźca indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 20.11.2013 10:52
smaczne roladki!
mariel78 02.11.2012 10:30
Uwielbiam takie
irenka 16.03.2012 19:40
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak