Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z porem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 kg
por (biała część) 1 duża sztuka
czosnek 3 duże ząbki
olej do smażenia
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
Musztarda kremska Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
przyprawa uniwersalna wg uznania
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z porem

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 1 - Indyk z porem foto
2
Por oczyścić, przekroić wzdłuż na 4 części, a następnie pokroić w plasterki. Por zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek, chwilę razem smażyć.
Krok 2 - Indyk z porem foto
3
Dodać mięso, oprószyć je solą, lekko zrumienić.
Krok 3 - Indyk z porem foto
4
Dodać przyprawy i musztardę, wymieszać i chwilę razem smażyć. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 4 - Indyk z porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 08.12.2012 20:33
Bardzo smakowicie wygląda. Z chęcią bym zjadła.
Renataj 25.03.2012 21:51
Warto wypróbować
suzana 16.03.2012 21:51
super
Anna146 16.03.2012 18:33
apetycznie wygląda
anula250 16.03.2012 15:24
Super :) To są moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak