Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki z jabłkiem, papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
kalarepa pół szt
jabłko
papryka czerwona
sok cytrynowy 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
pieprz
sól
kapusta pekińska 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki z jabłkiem, papryką

Kapuste pekińską oczyścić z wierzchnich liści i poszatkowac drobno - oprószyć szczyptą soli i pieprzu i odstawic na 5 minut by puściła sok i zmiękła. Marchewkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce jarzynowej o duzych oczkach. kalarepkę obrac, umyc i równiez zetrzeć na tarce. papryke umyc, oczyćscic i pokroić w mniejsze kawałeczki.
Jabłko umyć, zetrzec na tarce.Wszystkie pozostałe warzywa dodac do kapusty. Dodac rowniez sok cytrynowy i oliwe z oliwek dobrej jakości - wszystko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak