Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki do słoików

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3 kg
ocet 4,5 łyżek
cukier 4 łyżek
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki do słoików

BUraki gotujemy, obieramy i ścieramy na tarce, na jej grubych oczkach. Następnie doprawiamy do smaku; cukrem, octem, solą. dokaldnie wymieszać, aby można byłowyczuć smak, ewentualnie jeszcze podoprawiać jak ktoś woli mozniejszy smak. Ja to robię trzymając garnek na gazie, mieszając aby cukier mi się rozpuścił szybciej i żeby można było lepiej ten smak wyczuć. Buraczki wykaldamy do słoiczków, żeby bylo w nich jak najmniej powietrza. Buraczki pasteryzujemy około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 10.04.2012 14:51
uwielbiam jeść buraczki do mielonego;)
dianix 20.03.2012 20:23
zamiast ziemniaków, powinny byc buraki, pozdrawiam i przepraszam za pomyłke
Magdalena1110 19.03.2012 20:58
lubię buraczki
pioge7 16.03.2012 19:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak