Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie marchewkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 1 kawałek
masło 1 łyżka
soser
śmietanka 12-procentowa 4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
pietruszka 1 szt
seler 1/3 szt
marchewka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie marchewkowym

Udka myjemy i gotujemy w garnku z wodą . Do udek dodajemy obrane pokrojone warzywa pietruszkę i seler .Doprawiamy przyprawą uniwersalną .Marchewki obieramy i tniemy w cieniutkie plasterki .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone marchewki .Smażymy kilka minut aż zmiękną ,Podlewamy wywarem rosołem z gotowania udek .Dusimy .Do marchewki dolewamy jeszcze wywaru będzie to baza naszego sosu .zagotowujemy dodajemy ok 2 łyżki sosu pieczeniowego jasnego z proszku .Mieszamy dokładnie .Dodajemy ugotowane udka .Zaciągamy lekko śmietanką .Podajemy z ryżem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 18.03.2012 21:46
interesujacy przepis
sambolera 17.03.2012 13:32
brawo za pomysl
iziona 16.03.2012 13:24
Pyszności ja robię często kurczaka z marchewką teraz zrobie w sosie.
Ewaaa 16.03.2012 12:10
świetny pomysł, jak zwykle pięknie podane, aż ślinka leci :) zrobię kiedyś mojemu dziecku, bo lubi kurczaka i marchewkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak