Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z marynowanymi warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek konserwowy 1 szt
pieczarki marynowane kilka szt
papryka marynowana 1/2 szt
cebulka marynowana kilka szt
por 1/2 szt
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
sałata zielona do dekoracji
zielona pietruszka do dekoracji
oliwa 1,5 łyzki
czarne oliwki bez pestek kilka szt
kapary 1 łyżka
ryż 1,5 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z marynowanymi warzywami

Ryż ugotować na sypko.Ostudzić i przełożyć do głębokiej miski.Warzywa odsączyć z zalewy.Ogórek i paprykę pokroić w kostkę,por w paseczki,oliwki i cebulkę na połowę. Oliwę wymieszać z musztardą.Do ryżu dodać wszystkie warzywa,doprawić do smaku solą i pieprzem,polać sosem sałatkowym i wymieszać.Podawać schłodzoną na liściu sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 07.05.2012 16:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak