Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awaryjny wafel

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krem czekoladowy 1 opakowanie
marmolada 1 opakowanie
wafel 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Awaryjny wafel

Smarujemy pierwszy wafel z opakowania marmoladą uważając, aby go nie przełamać. Odkładamy na deskę. Drugi smarujemy kremem czekoladowym i układamy go na pierwszym. Kolejne smarujemy na przemian marmoladą i kremem, i układamy je na sobie. Ostatni wafel kładziemy na wierzchu nieposmarowany. Wafle dociskamy np. deską do krojenia i obciążamy. Zostawiamy chociaż na kwadrans (choć dobrze zostawić je na dłużej). Następnie kroimy na paski, każdy pasek dzielimy na kwadraty lub trójkąty. Gotowe wafle możemy polać polewą w ulubionym smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 01.09.2012 17:57
Przyznam się szczerze, ze jest to prosty ale skuteczny przepis (rzeczywiście w razie awarii - niespodziewanych gości na kawie).
ttrytka 15.03.2012 22:39
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak