Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z babanem i masą krówkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 sztuka
śmietana kremówka 1 kubek
mąka pszenna 180 g
masło 100 g
cukier puder 2 łyżka
jajko 1 sztuka
banan 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z babanem i masą krówkową

Kroki postępowania

1
Mleko gotujemy przez 3 h, tak żeby cała puszka była cały czas pod wodą. Studzimy całkowicie.
Krok 1 - Tarta z babanem i masą krówkową foto
2
Z mąki, masła, jajka i cukru pudru zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy na 30 minut do lodówki.
Krok 2 - Tarta z babanem i masą krówkową foto
3
Wykładamy foremkę rozwałkowanym ciastem, odcinamy brzegi jeżeli trzeba i obciążamy fasolą. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach z fasolą i 5 minut bez fasoli.
Krok 3 - Tarta z babanem i masą krówkową foto
4
Gdy ciasto ostygnie wykładamy masę krówkową i rozsmarowujemy, układamy plasterki bananów na wierzch wciskając lekko w masę.
Krok 4 - Tarta z babanem i masą krówkową foto
5
Dekorujemy kremówką ubita z cukrem pudrem.
Krok 5 - Tarta z babanem i masą krówkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.05.2012 20:06
super
suzana 15.03.2012 21:54
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak