Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa zabielana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw świeży 20 dag
masło 1 łyżka
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 3 szt
śmietana 100 ml
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa zabielana

Marchewkę,pietruszkę,cebulę i ziemniaki obierz,pokrój w kostkę.Zalej 2l zimnej wody,zagotuj,dodaj sól i pieprz.Szczaw przebierz,opłucz,odetnij ogonki,grubo posiekaj.Przesmaż na maśle,dodaj do zupy razem z kostką rosołową,gotuj ok.15minut na małym ogniu.Zupę przypraw,zapraw śmietaną rozmieszaną z maką,zagotuj.Podawaj z cząstkami jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KOBRA 09.07.2012 23:48
taką zupkę lubię
Justyna Jussstiii 16.03.2012 11:20
super
Justyna Jussstiii 16.03.2012 11:20
super
halina17 15.03.2012 20:01
uwielbiam zupę szczawiową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak