Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym i pietruszką

Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym i pietruszką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    5 szt
  • masło czosnkowe

    5 łyżek
  • natka pietruszki

    pęczek
  • sól, pieprz

  • masło

    5 łyżek
  • czosnek

    3 ząbki
  • zioła prowansalskie

  • cytryna

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 200 C.

Ryby dokładnie płuczemy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem i odstawiamy na chwilę.

Masło mieszamy z wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami, patrz: przepis na masło czosnkowe.

Środek każdej ryby smarujemy łyżką masła czosnkowego a następnie wkładamy gałązkę pietruszki.

Każdą rybę zawijamy w folię aluminiową, układamy na blasze i pieczemy przez ok. 35-40 minut.

Po upieczeniu wyjmujemy z folii i skrapiamy sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wedith1

12.09.2010 13:34
Uwielbiam pstrąga!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat