Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w Sosie Pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 2 szt
cebula 1 szt
pieczarki 25 dkg
śmietanka 1/3 szklanki
mąka pszenna 1 łyżeczka
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
kajzerka 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w Sosie Pieczarkowym

Mięso wyrobić z posiekaną natką pietruszki,cebulą ,dodać namoczoną i odciśniętą bułkę ,jajka ,sól i pieprz do smaku.Do gotującej się wody (ok. pół litra) z liściem laurowym,posiekaną cebulą,pieczarkami i Kucharkiem włożyć uformowane klopsiki z masy mięsnej . Klopsy dusić przez ok. pół godziny ,a sos zagęścić mieszanką śmietany z mąką. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 09.10.2012 22:19
wypróbuje, już widzę jak mojemu mężowi trzęsą się uszy
PaniMISIOWA 09.07.2012 21:18
smaczne
Anulka75
Anulka75 18.03.2012 18:30
apetyczne
smakowita 16.03.2012 10:42
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
foczka-ks 15.03.2012 22:10
ciekawy przepis
Mati13 15.03.2012 20:19
przepyszne!
halina17 15.03.2012 20:02
Robię takie , wczoraj na obiad miałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak