Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe ze schabu w sosie własnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 1/3 szkl
olej do smażenia
schab 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe ze schabu w sosie własnym

Kroki postępowania

1
schab pokrój na kawałki które lekko rozbij.przesmaż kawałki mięsa na tłuszczu a następnie gdy zostaną one przesmażone z dwóch stron dolej wody i duś je do miękkości.
Krok 1 - Bitki wieprzowe ze schabu w sosie własnym foto
2
gdy mięso bedzie miękkie wyjmij je z powstałego sosu na talerzyk a do sosu dodaj śmietany i dopraw go do smaku solą i pieprzem i zagotuj.,
Krok 2 - Bitki wieprzowe ze schabu w sosie własnym foto
3
gotowe bitki podawaj z ziemniakami i surówką,polane sosem
Krok 3 - Bitki wieprzowe ze schabu w sosie własnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 12.01.2013 14:03
kawałki wyglądają raczej na gotowane, sos nie tyle własny co ze śmietaną no i skąd ta marchewka, której nie ma w przepisie ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak