Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka półfrancuskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna kostka
mąka 35 dag
jaja 2 szt
śmietana 2 łyżki
białko szt
proszek do pieczenia szczypta
cukier wanilinowy opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka półfrancuskie

Kroki postępowania

1
mąke przesiej na stolnice,dodaj do niej margarynę,wbij jaja,dodaj śmietanę i proszek do pieczenia.wyrób ciasto które na 3-5 godzin wstaw do lodówki.
Krok 1 - ciasteczka półfrancuskie foto
2
rozwałkuj ciasto z którego wykrawaj kółeczka,z jednej strony posmaruj je białkiem i posyp cukrem pudrem.ułóż ciasteczka na nasmarowanej tłuszczem blasze.
Krok 2 - ciasteczka półfrancuskie foto
3
piecz ciasteczka około 15 minut do momentu zrumienienia
Krok 3 - ciasteczka półfrancuskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.01.2014 10:10
ulubione ciasteczka z mojego dzieciństwa :)
SmacznaPyza 12.01.2013 14:04
no i robi się w specjalny sposób a nie po prostu zagniata od razu wszystko razem . . .
Mysiunia 16.03.2012 12:03
ciekawe :)
SmacznaPyza 15.03.2012 19:09
ciasta tego rodzaju czyli francuskie i półfrancuskie dużo lepiej smakują z masłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak