Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w Sosie z Pora i Marchewki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
majeranek 1 łyżeczka
jajko 1 szt
chleb razowy 2 kromki
por 1 mały
marchew 1 duża
kostka rosołowa 1 kostka
sól do smaku
oliwa do smaku
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w Sosie z Pora i Marchewki

Marchew obrać i zetrzeć na drobnych oczkach.Por dokładnie opłukać i drobno pokroić.Warzywa przełożyć do garnka ,wlać ok. pół litra wody ,dodać rosołek i zagotować. Chleb namoczyć w wodzie i odcisnąć. Mięso wyrobić z jajkiem , chlebem , doprawić do smaku solą ,pieprzem i majerankiem. Masę dokładnie wyrobić . Uformować klopsiki,obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiano z obu stron .Klopsiki przełożyć do gotującego się rosołu i dusić ok. pół godziny.Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.08.2013 07:40
smaczne pulpeciki
plocia 09.10.2012 22:17
uwielbiam takie klopsiki
PaniMISIOWA 10.07.2012 22:11
to prawda, bardzo pomysłowe
IrenaM 12.06.2012 18:06
fajny pomysł z tym porem
agnieszka214 07.05.2012 06:40
mniam
Anulka75
Anulka75 18.03.2012 18:31
supcio
smakowita 16.03.2012 10:42
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Joanna46 16.03.2012 08:21
Lubię takie pulpety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak