Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie brzoskwinie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce
ciasto francuskie
żółtko jajek
cukier puder
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie brzoskwinie

Brzoskwinie przełożyć na sitko. Ciasto francuskie pokroić na 10kwadratów (tyle,ile połówek brzoskwiń). Każdy z nich posmarować rozmąconym żółtkiem. Połówki owoców pokroić w plastry. Układać po przekątnej każdego kwadracika. Posypać cukrem cynamonowym. Zapiec 15min w 200stopniach. *Najlepiej na papierze do pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 15.03.2012 22:29
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak