Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 sztuki
krem czekoladowy 1 sztuka
jajko 1 sztuka
olej do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka II

W skladnikach okreslilam ciasto francuskie kupcze, u mnie jest swoje , ale to bez roznicy ( jezeli ktos chętny jest do zrobienia go samemu zapraszam do mojej księgi;) )

Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy w paski tak o grubosci 3 cm szerokosci 4 cm. . Kroimy kazdy pasek.Dwa boki z naprzeciwka łączymy ze sobą. Tak postepujemy z każdym ciasteczkiem. Na koniec smarujemy rozmieszanym jajkiem za pomocą pędzelka. Blacha powinna byc wysparowan olejem by ciasteczka nie przywierały . badz papierem do pieczenia. Pieczemy w temp 200 stopni przez około 15-20 minut. Na koniec na góre kładziemy troszke kremu czekoladowego, chyba,ze ktoś woli to więcej hehe;]
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.05.2012 08:55
super
Aneta41 05.04.2012 17:19
ale pyszota
staropolanka5 15.03.2012 22:29
ciekawie
1j1o1l1a1 15.03.2012 15:46
:) fikuśne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak