Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w pomarańczach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 4 szt
mąka 3 łyżki
olej 3 łyżki
margaryna 2 łyżki
pomarańcza 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w pomarańczach

Zamrożone filety natrzeć solą i obtoczyć w mące. Obsmażyć na złotobrązowo. Wycisnąć sok z jednej pomarańczy. Drugą wyszorować, sparzć i obrać ze skórki. Ostrym nożem usunąć błonki i pokroić. Skórkę pokroić w wąskie paski i podsmażyć na maśle, aż się zeszkli. Margarynę stopić, dodać sok oraz skórkę. Filety ułożyć na półmisku, polać sosem, udekorować pomarańczą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 15.01.2014 21:25
Bardzo mi się podoba pomysł z pomarańczami do rybki :-)
Iwusia 20.08.2013 22:48
ryby w pomarańczach nigdy nie jadłam, więc muszę spróbować
caralajna 18.07.2013 07:41
bardzo ciekawe smaki
adelajda 21.06.2013 17:55
jeszcze takiej nie jadłam
Ewelina47 26.09.2012 21:56
wygląda super
gosia561 06.06.2012 10:36
ciekawe połączenie
Margo1 17.03.2012 10:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak